Journalistik

Her kan du se – og høre – nogle af mine udvalgte journalistiske produktioner:

 

Stomiguiden.dk 

Som journalist  er jeg meget stolt af at have været med til oplysningsprojektet Stomiguiden. Dels på grund af selve grundideen, der går ud på at levere vedkommende, identificerbar og underholdende oplysning til en gruppe af unge i en svær periode af deres liv. Og dels fordi det med projektet lykkedes os at nå ud til over to millioner bruttobrugere ifølge Infomedia gennem omtale i blandt andet “Go’ Aften Danmark”, “Aftenshowet” og “Vi unge” samt lidt hjælp fra underholdende folk som Frank Hvam og Thomas Skov. Dermed fik vores ‘lille’ projekt adresseret et stort tabu i samfundet.

 

VINK LYD

Som tidligere redaktør for podcast-redaktionen på Københavns skæve, digitale kulturmagasin VINK har jeg som frivillig i VINK-fællesskabet haft det redaktionelle ansvar for mere end 20 podcasts gennem redaktionens første leveår, hvor jeg også har været journalist og tilrettelægger på flere af programmerne. Du kan lytte til dem allesammen her og følge VINK LYD på iTunes.

 

-Krigen indhentede migSkærmbillede 2015-11-28 kl. 21.55.42
I serien På flugt fortæller Fyens Stiftstidende om de flygtninge, der er kommet til Danmark siden 1950’erne, hvor ungarerne flygtede fra den sovjetiske invasion. Mit bidrag er historien om Yalda Sarvari, der som 11-årig flygtede med sin familie fra Taliban-regimet i Afghanistan, fandt trygheden i Danmark, men blev indhentet af krigen 11 år senere.

 

Jeg er ved at skide i bukserne lige så meget som alle andre Skærmbillede 2015-11-28 kl. 21.56.13
Eske Willerslev er berømt og berygtet som en af verdens førende DNA-forskere og medlem af National Academy of Sciences. I forbindelse med biografien Eske Willerslev – han gør det døde levende spurgte jeg ham, om han er mest mand eller myte.

 

Rige børn leger bedst Skærmbillede 2015-11-28 kl. 22.06.36
I det datajournalistiske projekt Rige børn leger bedst kortlagde min makker og jeg, hvordan der er en sammenhæng mellem skoler med lav forældreindkomst og mobning . Vi udgav projektet digitalt på et site, der nu er nedlagt, men artiklerne er her samlet i et dokument.

 

Mia-Maja vandt kampen mod sin spiseforstyrrelseMia_maja
Da det odenseanske dagtilbud Viljen blev tvunget til at droppe gratis behandling til anoreksiramte efter ti års succes, fortalte jeg historien om Mie-Maja Redin, der med Viljens hjælp havde vundet kampen mod sin spiseforstyrrelse, efter hun som 20-årig ramte en vægt på 36 kilo.

 

Det dobbelte Danmark Skærmbillede 2015-11-28 kl. 21.56.45
Oven på angrebet på Krudttønden i København tog min redaktion på Fyens Stiftstidende afsæt i Helle Thornings ord – “Vi er, dem vi er.” – og spurgte Benny Andersen, Farshad Kholghi og Carsten Jensen, hvem vi egentlig er. Jeg talte med sidstnævnte om hans ambivalens ved danskheden.

 

Livet efter Lindø Skærmbillede 2015-11-28 kl. 21.57.20
Da det gamle Lindøværft i Munkebo  lukkede ned i 2012 efter næsten 100 års skibsproduktion, skulle 2500 mennesker finde en ny retning i livet. I portrætserien Livet efter Lindø talte jeg tre år senere med direktøren, driftslederen, svejseren og maleren om, hvilken vej de valgte, og hvor de er endt i dag.